Recursul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost respins, azi, de Curtea Supremă de Justiţie. Decizia a fost luată în mai puţin de patru ore după ce magistraţii au amânat şedinţa de judecată în dosarul "Băsescu vs. Dodon" pentru 14 noiembrie 2018.

S-a motivat CSJ "ar mai avea nevoie de timp" ca să studieze cazul. Oricât de straniu ar părea, în câteva ore de la decizia de amânare, magistrații s-au hotărât să respingă recursul lui Trăian Băsescu și să mențină ca atare decizia anterioară a Curții de Apel.

 

Curtea de Apel Chișinău a menținut, la 10 mai 2018, decizia Judecătoriei Chișinău, care i-a dat dreptate președintelui Igor Dodon în decizia sa de a-i retrage lui Traian Băsescu cetățenia R. Moldova. În ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Traian Băsescu, depusă împotriva lui Igor Dodon „ca fiind neîntemeiată" și constata că decretul lui Igor Dodon este legal.

Soții Băsescu au primit cetățenia R. Moldova în vara anului 2016. Primul decret semnat de președintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de președinte la finele aceluiași an, a fost cel privind retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu, dar nu și soției acestuia. Fostul președinte al României l-a atacat pe Dodon în judecată, cerând să fie anulat acest decret, în primăvara anului 2017.

1541624848977-Decizie-CSJ by Alexandru Vatcarau on Scribd