Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Penitenciarului nr.16-Pruncul a primit astăzi, 07 noiembrie, binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, care împreună cu un sobor de preoți capelani ai sistemului administrației penitenciare au oficiat slujba de sfințire a lăcașului de cult.

La evenimentul duhovnicesc au participat: directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, directorii de penitenciare din țară,  angajaţi ai ANP şi ai instituției de detenție, dar și persoane private de libertate din instituție.

O rugăciune de zile mari a fost înălțată de către soborul preoțesc, care a stropit cu aghiazmă biserica și a uns cu mir zidurile Sfântului Lăcaş.

În semn de recunoștință, pentru activitatea sârguincioasă, Înalt Preasfinţitul Vladimir l-a decorat pe directorul penitenciarului, Igor Patrașcu cu Ordinul Cuviosul Paisie Velicikovski, gradul II, dar și pe un grup de angajați, cu  medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”. Distincții similare au fost oferite și pentru două persoane private de libertate din custodia penitenciarului.

Înalt Preasfinţitul Vladimir a mulțumit conducerii ANP, directorilor instituțiilor penitenciare, dar și preoților capelani pentru bunăvoință, deschidere și promovarea valorilor creștine  în mediul penitenciar, menționând despre importanța rugăciunii, dar și despre valoarea bisericii, unde persoanele deţinute au posibilitatea să se roage pentru iertare de păcate.