Stare de alertă la o grădiniță din capitală, după ce o mamă ar fi stricat din neatenție șase termometre cu mercur. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Cazul a a fost înregistrat azi după-amiază, pe strada Nicolae Costin din sectorul Buiucani al Capitalei.

Surse care au solicitat să le fie păstrat anonimatul ne-au comunicat că incidentul a avut loc în vestiar și ar fi fost provocat de o femeie care venise să-și ia copilul de la grădiniță. Aceasta, din neatenție, ar fi atins cutia cu termometre care se afla pe un dulap, iar ulterior termometrele au căzut pe podea și s-au făcut țăndări.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații Urgente, în  încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției.

Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur.

În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe e necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi.

Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc. Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.