Gunoiștea din orașul Rezina mocnește de câteva zile, localitatea fiind împânzită de fum. La fața locului intervin atât pompierii, cât și subdiviziunile autorităților locale cu tehnica din dotare.

Solicitată telefonic, Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, a declarat pentru Deschide.MD că nu este vorba despre o ardere propriu-zisă. De fapt, gunoiul mocnește și face fum de câteva zile.

„Nu există niciun pericol pentru locuitorii din zonă, poate doar fumul le creează incomodități. Incendiul proriu-zis nu există, fiind vorba mai multe despre un jăratec ce mocnește dedesubt, după care se oprește ca să apară din nou. Autoritățile țin situația sub control, chiar în această dimineață a intervenit o autospecială la fața locului”, a precizat Pușcașu.

Primarul orașului, Simion Tatarov, a declarat pentru IPN că este vorba despre o gunoiște orășenească obișnuită, care se întinde pe o suprafață de aproximativ trei hectare. Aceasta este gestionată de către Serviciul comunal Rezina. Edilul a menționat că nu se cunoaște deocamdată de la ce a pornit incendiul, fiind dispusă o anchetă.

Gunoiștea este amplasată în zonă industrială, în preajmă fiind trei uzine – una metalurgică și două de ciment.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că pompierii intervin de sâmbătă. Flacără nu există, dar mocnește în adâncime și acest fapt îngreunează lichidarea incendiului.