Câteva zeci de persoane, membrii și simpatizanți ai Partidului Unității Naționale, au participat azi la iun flashmob derulat la Curtea Supremă de Justiție, acolo unde se examinează dosarul fostului Traian Băsescu vs Igor Dodon, în care fostului președinte al României i-a fost retrasă cetățenia R Moldova.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României, după care manifestanții au strigat sloganuri prin care au cerut ca fostului președinte al României să i se facă dreptate în cazul retragerii cetățeniei R Moldova.

„Dreptate lui Băsescu” și „Să treacă Prutul DNA, sa reformăm justiția”, au scandat cei prezenți, dar ținta principală a manifestanților fost Igor Dodon.

„Dodon, nu fi rău, va veni și rândul tău” și „Dreptate lui Băsescu, pedeapsă lui Dodon”, „Dodon, nu uita, că Moldova nu-i a ta”, au fost scandările prin care participanții la flashmob și-au exprimat dezacordul față de decizia lui Dodon de a retrage cetățenia R Moldova fostului președinte al României.

Membrii și simpatizanții PUN au amintit celor prezenți și dezideratul pe care îl promovează partidul, de la flashmob făcându-se auzite și îndemnui la Unirea cu România.

Dacă Traian Băsescu va redobândi cetățenia până la alegeri, atunci va fi cap de listă a unioniștilor la alegerile parlamentare. Dacă nu o va recăpăta până atunci, „Qui prodest”?”, a spus Ana Guțu, care a mai precizat că, prin retragerea cetățeniei lui Băsescu, „Dodon a demonstrat cât este de mic, chiar dacă a fost ales de cetățenii R Moldova”.

Amintim că Traian Băsescu a contestat decizia Curții de Apel Chișinău prin care magistrații i-au dat dreptate președintelui Igor Dodon în decizia de a-i retrage primului cetățenia R. Moldova.

Curtea de Apel Chișinău a menținut, la 10 mai 2018, decizia Judecătoriei Chișinău care i-a dat dreptate președintelui Igor Dodon