Un bărbat de 38 de ani de la Oneşti, Hânceşti, a murit noaptea trecută, omorât cu bestialitate, în propria casă, de prietenii săi de pahar. E vorba de trei adolescenţi şi un matur, care riscă detenţie pe viaţă.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani și de trei adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani consumau, noaptea trecută, alcool acasă la un consătean în vârstă de 38 de ani. La un moment dat, s-au luat la ceartă și au snopit în bătăie gazda. Din cauza traumatismelor grave, bărbatul a decedat până la venirea ambulanței. Crima a avut loc în jurul orei 02:25.

Solicitată telefonic, Cristina Vicol, ofițerul de presă al IP Hâncești, a declarat pentru Deschide.MD că oamenii legii au fost anunțați despre acest incident de către concubina victimei.

„Toate cele patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar pe numele lor a fost pornită o cauză penală în baza articolului 145 alin. 2 „Omor intenționat” al Codului Penal”, a precizat Vicol.

Cazul este investigat de procurorii din Hâncești, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs crima.

Dacă vina celor patru agresori va fi demonstrată, aceștia riscă să  fie condamnați de la 12 la 20 de ani  de închisoare sau chiar la detenţie pe viaţă.