Fostul șef de la „Spații Verzi” Eliferii Haruță urmează să fie restabilit în funcția de director al întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, asta după ce judecătoria Chișinău a emis o decizie în acest sens.

Magistrații au decis să anuleze ordinul prin care Haruţa a fost transferat în funcţia de şef adjunct al ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”. Un alt ordin anulat de instanță este cel de desfacere a contractului individual de muncă încheiat cu şeful adjunct al ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”.

În același timp, judecătorii obligă Primăria municipiul Chișinău să calculeze şi să achite lui Haruţa Eliferii salariu pentru lipsa forţată la locul de muncă pentru perioada 01 martie 2018 până la restabilirea în funcţie.

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la data pronunţării dispozitivului hotărârii, prin intermediul Judecătoriei Chişinău.

Amintim că în luna februarie 2018, când primăria era condusă de Silvia Radu, se spunea într-un comunicat de presă al instituției că Haruța și-a depus cererea de demisie fără a indica vreun motiv. Eliferie Haruţa a lucrat la spaţiile verzi încă din anii 90. În anul 1999 a fost numit prim-vicedirector, iar din 18 iunie 2007, este șeful Întreprinderii.

În prezent Asociația „Spații Verzi” este condusă de Serghei Carp.