O tânără de 25 ani, din capitală, a fost reținută fiind suspectată de comercializarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram.

Polițiștii au documentat activitatea tinerei timp de două luni, în acest sens fiind efectuate două achiziții de control.

Ulterior, oamenii legii au efectuat o percheziție autorizată în locuința acesteia, unde au fost depistate și ridicate pliculețe de tip zip-lock cu substanță fărămițată cu miros specific, în valoare de 25 000 de lei, un pachet cu o substanță suspectă, un cântar electronic la scară mică și mijloace bănești obținute în urma comercializării drogurilor. 

Pliculețele depistate în urma percheziției au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP. Anterior, ea a mai fost în vizorul forțelor de ordine pentru fapte similare.

Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiată pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, suspecta fiind reținută pe un termen de 72 ore în Izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Conform legislației în vigoare, ea riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.