Dreptate și reglări de conturi în stilul anilor 90 au fost înregistrate pe parcursul zilei de ieri la Cahul. Un tânăr a fost răpit de pe drum și dus într-o pădure unde a fost luat la bătaie, iar un șofer s-a ales cu farul la mașină stricat și amenințat cu un pistol de un alt conducător auto implicat în trafic.

Pimul caz a avut loc în localitatea Burlăceni, Cahul, după ce un bărbat a sunat la poliție și a anunțat că fiul său, în vârstă de 21 de ani, a fost urcat forțat într-un microbuz de marca Mercedes și dus într-o pădure din marginea satului, unde a fost bătut.

Solicitat telefonic, Iurie Briceag, șeful IP Cahul, a declarat pentru Deschide.MD, că oamenii legii i-au identificat pe agresori, aceștia fiind doi bărbați din aceeași localitate, în vârstă de 39 de ani, respectiv 40 de ani. Unul dintre ei a fost reținut pentru 72 de ore, iar cel de al doilea este în căutare.

„Preliminar se cunoaște că cei doi erau în stare de ebrietate și au vrut să-i dea o lecție tânărului, după ce l-ar fi suspectat pe acesta de furt. Mai multe detalii nu vă pot oferi cu referire la acest caz, căci țin de secretul anchetei”, a precizat Briceag.

Un alt caz în care un bărbat a încercat să-și facă dreptate în stil banditesc,  a avut loc  în apropiere de localitate Roșu, raionul Cahul, după ce doi șoferi nu au putut împărți drumul. Șoferul unei mașini de teren l-a ajuns din urmă pe cel de al doilea șofer, i-a deteriorat un far de la automobil și l-ar fi amenințat cu un pistol, după care a dat bir cu fugiții.

Șeful IP Cahul a declarat că șoferul mașinei de teren de model Jeep a fost identificat la scurt timp după incident și reținut pentru 72 de ore.

„Urmează să stabilim dacă acesta deținea o armă când l-a amenințat pe cel de al doilea șofer”, susține Briceag.

Ambele cazuri au fost înregistrate la IP Cahul, iar polițiștii urmează să stabilească cu exactitate în ce circumstanțe s-au produs acestea.