Secretarul general de stat al Ministerului de Finanțe le dă în obraz judecătorilor care solicită menținerea legii speciale actuale de salarizare a procurorilor și judecătorilor din R. Moldova. Decizia fiind luată la CSM

Ion Chicu scrie pe pagina sa de Facebook că „se încearcă inducerea în eroare...”

„Nu vor avea diminuări de salarii angajații acestui domeniu. E adevărat, nu vor avea nici majorări la această etapă, dar dacă continuăm cu sistemul vechi, mă tem, că nici salariile pe care le primesc acum societatea nu va fi în stare să le adune din contribuții și să le plătească justiției... Nu pot ramânea nicicum la legea lor (specială). Or, aceasta dă peste cap reforma”, conchide Chicu. 

Amintim că astăzi membrii CSM au decis să avizeze negativ proiectul legii salarizării din sistemul bugetar, și au decis să solicite menținerea legii speciale actuale de salarizare a procurorilor și judecătorilor din R. Moldova, printre cei mai bine plătiți bugetari ai statului în prezent. 

Astfel Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a fost de acord ca judecătorii să fie incluși în noua lege, anunțată de Guvern, pe motiv că salariul unui magistrat va fi mai mic, la sfârșitul unui an, cu circa 1 600 - 1 700 de lei.