Basarabeanul Ion Mărgineanu în vârstă de 80 de ani a ajuns astăzi la Iași, după ce a parcurs pe jos, începând de sâmbătă, aproape 90 de kilometri, distanța de la Bălți până aici.

Octogenarul din Bălți și-a propus să ajungă pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Alba Iulia, orașul în care s-a votat Unirea în 1918. 

„Cu rucsacul în spate, în care mi-a mărturisit că are un zilnic, un stilou, două lumânări și niște chibrituri, Ion Mărgineanu e plin de energie și voie bună, pentru că știe că pe 1 decembrie trebuie să ajungă unde s-a pornit, ori nu degeaba cei din zemstva de la Bălți au votat primii Unirea. Să ne dea Domnul și nouă atât putere și voința pe cât are Ion Mărgineanu la anii săi!”, a scris pe Facebook jurnalista Tatiana Pașcovschi care l-a întâlnit la Iași pe Ion Mărgineanu.

În total, fostul deputat din primul Parlament al Republicii Moldova are de mers până la Alba Iulia aproape 600 de kilometri. Atunci când a pornit de la Bălți, bărbatul a promis că va merge pe timpul zilei, iar noaptea va înopta „la oameni cu suflet mare”. 

În drumul său din Anul Centenar, Ion Mărgineanu va fi însoțit de cei trei copii ai săi.

Sursa: Ziarul Național