Ambasada României în Republica Moldova a publicat pe canalul de Youtube al Misiunii Diplomatice, șase clipuri video de promovare a unor proiecte finanțate de România în Republica Moldova.

Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare - RoAid a realizat în cadrul ”Proiectului de comunicare pentru promovarea avantajelor concrete ale inițiativelor finanțate de România în Republica Moldova în ultimii ani, adresat cetățenilor din Republica Moldova” cele șase clipuri video dedicate proiectelor derulate la Muzeul Național de Artă al Moldovei, Sala cu Orgă, Institutul Mamei și Copilului, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Comrat, Sistemul de Irigații de la Criuleni și SMURD Republica Moldova.

1 „Sistem autonom de irigare integrat cu monitorizare și comandă la distanță cu instalații de conversie a energiilor regenerabile – eoliană, solară, hidraulică”.

2. Proiectul privind renovarea clădirii Sălii cu Orgă

3. Proiectul de renovare și utilare a secțiilor IMSP Institutul Mamei și Copilului

4. Microbuze destinate transportului elevilor din Republica Moldova

5. Reabilitarea sediului „Dadiani” al Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova

6. Îmbunătățirea capacității de răspuns a Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)

Ambasada României consideră că derularea acestor activități de informare și comunicare va contribui la sporirea gradului de înțelegere a problemelor de dezvoltare internațională și a interdependenței dintre state.