Curtea de Apel a menţinut mandatul de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului şef al Asociației Obștești „Lăstăraş”, prin urmare acesta va rămâne în continuare în custodia Penitenciarului nr. 13.

Amintim că fostul preşedinte al Asociaţiei obşteşti „Lăstăraş” a fost reţinut pe 25 octombrie de ofiţerii CNA. Bărbatul este bănuit că şi-ar fi însuşit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinţii copiilor care frecventau grădiniţa 199 "Lăstăraş" din capitală.

-------------------------------------------------

Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada septembrie 2015 - august 2017, preşedintele AO „Lăstăraş", sub pretextul predării în cadrul grădiniţei a lecţiilor de limbi moderne, informatică computerizată, artă plastică, muzică, coregrafie, etc., ar fi perceput de la părinţii copiilor din Grădiniţa-creşă nr. 199 sume de bani în mărime de 1200 – 1400 lei/lunar. Potrivit estimărilor, în fondul Asociaţiei se acumulau lunar în jur de 600 000 de lei, iar cea mai mare parte din bani ar fi ajuns în buzunarul familiei preşedintelui.