Un tânăr de 23 de ani din capitală a fost bătut și jefuit de doi minori, după ce ar fi făcut cunoștință cu o fată pe rețeaua de socializare Odnoklassniki, cu care a întreținut relații sexuale la ea acasă. Incidentul a avut loc în noaptea de 30 octombrie, într-un apartament de pe bulevardul Grigore Vieru, din sectorul Râșcani al capitalei.

Tânărul a făcut cunoștință cu o domniță de 20 de ani pe o rețea de socializare, iar între cei doi s-ar fi înfiripat o poveste de dragoste. Aceasta l-a chemat la ea acasă, unde au consumat băuturi alcoolice și au făcut sex. Însă povestea de dragoste nu a durat mult, căci după ce au împărțit patul, ea i-ar fi spus să-i achite pentru sex, iar el a refuzat.

Solicitat telefonic, Vitalie Balan, șeful Secției Investigații din cadrul IP Rîșcani, a declarat pentru Deschide.MD că victima comunica de mai mult timp cu tânăra de 20 de ani, iar la data de 29 octombrie, cei doi au stabilit să aibă o întâlnire în oraș, după care au mers la ea acasă.

„Ei s-au văzut în oraș, după care băiatul a fost invitat să meargă în ospeție la tânără, unde au continuat să consume băuturi alcoolice. După ce ar fi întreținut relații sexuale, între ei s-a iscat un conflict din motiv că fata i-ar fi zis să-i achite. Băiatul a refuzat, iar ea a chemat în ajutor doi amici de 17 și 18 ani, care l-au luat la pumni pe acesta. I-au sustras bunurile și i-au zis să mai aducă o sumă de bani pentru faptul că le-au supărat amica”, a precizat Balan.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, cei doi minori i-au aplicat tânărului de 23 de ani, mai multe lovituri în regiunea capului și feței și l-au lăsat fără telefonul mobil de model ,,Nokia’’,  dar și fără portmoneul.

Ulterior, acesta a fost  șantajat de indivizi pentru a le transmite mijloace bănești în valoare de 2500 lei.

Victima s-a adresat la poliție în aceeași seară, iar oamenii legii au mers în apartamentul cu pricina, unde i-au încătușat pe minori pe urme fierbinți.

În acest context au fost iniţiate două cauze penale în baza art. 187 al 2 și art. 189 alin(2), Cod Penal al RM.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Jaf” și ,,Șantaj ,,riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 de ani. Indivizii fiind plasați în arest preventiventiv pentru 30 de zile.