Tragedie într-o familie cu trei copii, după ce mama și-a găsit fiica mai mare decedată în casă. Descoperirea a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:00, în localitatea Crihana Veche, din raionul Cahul.

Solicitată telefonic, Cristina Ciobanu, ofițerul de presă al IP Cahul, a declarat pentru Deschide.MD că femeia - în vârstă de 37 de ani - a sunat la poliție și a anunțat despre tragedie.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă de la IP Cahul, dar și un medic legist, unde au depistat cadavrul unei minore în vârstă de 16 ani, fără semne de moarte violentă. Preliminar, s-a stabilit că fetița ar fi decedat din cauza unei intoxicații cu dioxid de carbon”, a precizat Ciobanu.

Potrivit oamenilor din localitate, fetița provenea dintr-o familie bună, cu trei copii, cu părinți tineri, iar ea era primul copil din familie. Tatăl fetiței lucrase o perioadă peste hotare, dar recent a revenit acasă și s-a apucat să-și construiască o casă pentru familia sa, iar între timp lucra și la alte construcții pentru a câștiga bani.

Mama victimei lucrează bucătăreasă la școala din localitate.

Moartea minorei a șocat întreagă comunitate, iar oamenii încă nu știu cum s-a produs tragedia.

Conform statisticilor deținute de IGSU, de la începutul anului 2018 până la începutul lunii octombrie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au avut loc 43 de cazuri de intoxicații, 14 dintre care s-au soldat cu decesul a 21 de persoane.