Adolescentul de 13 ani, din localitatea Brăviceni, cel care săptămâna aceasta a pus pe jar poliția din Capitală și din două raioane, după ce timp de 24 de ore a comis mai multe infracțiuni, le dă din nou bătăi de cap oamenilor legii. Acesta a mai furat o mașină de teren din localitatea de baștină și s-a dus în ospeție la rude.

După aventurile din noapte de 30 spre 31 octombrie, minorul de 13 ani a fost identificat de oamenii legii și întors acasă la părinți, însă deja în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, adolescentul a revenit la activitățile vechi. Acesta a sustras mașina unui consătean, de model Jeep Compas, și a dispărut într-o direcție necunoscută.

Solicitat telefonic, Vasile Adașan, șeful Inspectoratului de Poliție Orhei, a declarat pentru Deschide.MD că automobilul a fost depistat pe parcursul zilei de ieri, 2 noiembrie, în localitatea Jeloboc, din raionul Orhei.

„Automobilul era la niște rude ale băiatului. Noi de fiecare dată am descoperit infracțiunile comise de către acest minor, au fost purtate de nenumărate ori discuții cu el și cu părinții săi, dar... Găsim automobilul, îl găsim pe el, dar nu poate fi reținut din motiv că este minor”, a precizat Adașan.

Este de menționat că același minor, săptămâna aceasta, în mai puţin de 24 de ore, a furat o bicicletă, un automobil Skoda, la Orhei, o mașină de teren Mercedes ML, la Criuleni, iar în cele din urmă a reuşit să comită un accident rutier, de astă dată la Chişinău. 

Mai bine de un an, minorul a săvârşit mai multe infracțiuni, între care: furturi din locuințe, furturi de biciclete și motociclete, dar și din alte unități de transport.

Numai pe parcursul zilei de miercuri, cel în cauză a furat din localitatea sa de baștină o bicicletă, apoi l-a deposedat pe un consătean un automobil de model Skoda Fabia, pe care l-a abandonat ulterior pe acostament, pe traseul R-6.

Ajuns la Micleușeni, Criuleni, adolescentul a dat buzna, în toiul nopții, într-un garaj, de unde a urcat la volanul unei mașini de teren de model Mercedes ML cu care a ajuns la Chișinău, unde a fost implicat într-un accident rutier, la intersecția străzii Armenească cu strada Mitropolit Vaarlam. Ulterior automobilul de model Mecedes ML a fost găsit abandonat în localitatea Greblești, din raionul Strășeni. 

Potrivit lui Oleg Cociorvă, șeful de post din Brăviceni, minorul nu este la prima abatere de la lege: anterior a fost implicat în mai multe furturi din localitate, dar nu poate fi reținut din motiv că este minor. Șeful de post ne-a mai declarat că minorul este clasa a 7-a și nu provine dintr-o familie social vulnerabilă.

„Părinții cresc animale, au pământuri pe care le lucrează, tatăl lucrează în construcții, iar fratele mai mare este plecat la muncă peste hotare. Băiatul are o soră mai mică, în vârstă de 11 ani, care învață la o școală de sport la Chișinău. Ea este altfel, practică luptele și are mențiuni atât la nivel raional, cât și la cel republican”, a mai adăugat Cociorvă.