Liderul Partidului Comunist din Transnistria, deputatul al așa-numitului soviet suprem, Oleg Horjan, care a fost lipsit de imunitate parlamentară de către așa zișii deputați de la Tiraspol, a fost condamnat la ani grei de pușcărie.

Judecătorii de la Tiraspol au pronunțat sentința în cazul lui Oleg Horjan.

Conform sentinței,  liderul comuniștilor din stânga Nistrului îşi va petrece următoarii 4 ani și 6 luni încarcerat în pușcărie, scrie Dnestr.TV.

Potrivit aceleiași surse, într-un alt dosar, Horjan a fost achitat, iar în altele două a fost recunoscut vinovat.

Horjan a fost reținut, după ce la începutul lunii iunie, anul curent a desfăşurat un miting neautorizat în centrul Tiraspolului. După miting, mililţia a reţinut câţiva activişti. Ulterior, deputatul a mers la secția de miliţie, l-a împins pe unul dintre angajați, iar altuia i-a rupt epoleţii, cerând eliberarea persoanelor reţinute.

Procurorii din stânga Nistrului au considerat că acţiunile sale sunt ilegale și a cerut Sovietului Suprem să-i retragă lui Horjan imunitatea parlamentară pentru a-l trage la răspundere, lucru care s-a întâmplat pe 6 iunie.

Menționăm că Horjan are o relația mai specială cu Igor Dodon. Cel dintâi l-a primit de câteva ori pe deputatul separatist la președinței, iar unele voci spun că Horjan ar putea participa la alegerile parlamentare din toamnă din partea PSRM, pe una din circumscripțiile uninominale din Transnistria.