Directorul Spitalului nr. 1 din Capitală și-a dat demisia. Documentul deja a fost semnat și de primarul Ruslan Codreanu.

Edilul a declarat pentru Deschide.MD că: „În urma comisiei de anchetă care a fost constituită dar și a discuției cu domnul Dondiuc, dumnealui a luat decizia să-și prezinte demisia”. Codreanu a adăugat că deocamdată nu a decis cine va asigura interimatul la spitalul nr. 1 din Capitală.  

Amintim că o parte din angajații Spitalului nr.1 din Capitală au semnat săptămâna aceasta o adresare în care spun că directorul Iurie Dondiuc este supus unor presiuni și cer ca acestea să înceteze. De celaltă parte unii angajați de la instituția respectivă spun că sunt obligați de către director să semneze documentul respectiv, în caz contrar sunt amenințați cu demiterea din funcțiile pe care le dețin.

------------------------------------ Recent mai mulți medici de la Spitalul municipal nr. 1 au semnat o plângere comună pe care i-au expediat-o primarului interimar Ruslan Codreanu. Mai exact, aceștia au acuzat administrația spitalului că ar fi modificat organigrama instituției fără aprobarea Consiliului Municipal, condiție care este însă obligatorie pentru luarea unor astfel de decizii. Ruslan Codreanu a dispus crearea unei comisii de anchetă.

Ulterior și Ministerul Sănătății a instituit o comisie de anchetă în urma mai multor plângeri din partea pacienților, dar și a unei petiții colective din partea angajaților IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, privind încălcarea drepturilor acestora.

Iurie Dondiuc, a fost eliberat anterior din fotoliul de director al ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, de către Silvia Radu, când aceasta deținea funcția de primar interimar.

Imediat Dondiuc a plecat în concediu medical pentru că, potrivit legii, nu putea fi demis atât timp cât acesta nue r a la locul de muncă.

La sfârșitul lunii mai, directorul de la ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 a fost restabilit în funcție printr-o decizie judecătorească.