Noul ambasador al Statelor Unite în R Moldova, Dereck J. Hogan, și-a prezentat scrisorile de acreditare către Igor Dodon.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Dodon a scris că „am făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice.”

De asemenea, Dodon m menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova, între cele două state existând relații de colaborare foarte bune în toate domeniile.

Pînă în prezent între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun.”, a scris Dodon.

De asemenea, Dodon a precizat că a mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că „vizita consilierilor mei la Washington, preconizată pentru săptămîna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive.”

ppCu toate că a mulțumit pentru consistentul sprijin financiar acordat R Moldova de către SUA, amintim că Dodon a refuzat să promulge legea cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA, lege pe care a întors-o în Parlament.

 

ppDe asemenea, amintim că primul mesaj al noului Ambasador SUA la Chișinău a fost lansat în Limba Română.