Doi membri ai echipajului medical, care au fost la domiciliul familiei intoxicate cu erbicide, în satul Flocoasa, Cantemir, au ajuns la spital cu aceleași simptome de vomă și amețeli.

Solicitată telefonic, Diana Blanaru, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală urgentă Prespitalicească, a declarat pentru Deschide.MD că doi dintre membrii echipajului medical, care au fost la domiciliul victimelor, au fost internați în spital.

„Este vorba despre doi membri ai echipajului medical, care au venit cu ambulanța în noaptea de duminică spre luni, la domiciliul victimelor, atunci când mama fetițelor a refuzat spitalizarea. Starea lor de sănătate s-a agravat pe parcursul zilei de ieri, ei având aceleași simptome de vomă și amețeli. Cei în cauză au fost transferați, de la spitalul din Cantemir, în Secția toxicologie a spitalului "Sfânta Treime" din capitală”, a declarat Blanaru.

Cei doi angajați ai CNAMP au fost internați în aceeași secție unde se află internate cele două femei, despre care medicii zic că starea de sănătate este stabilă.

Reamintim că, la începutul săptămânii curente, două femei (de 33 și, respectiv, 57 de ani), dar și trei copii (două fetițe de 4 și 11 ani, precum și un băiat de 8 ani) au ajuns la spital după ce ar fi inhalat vapori de insecticid „Valsofid”.

La scurt timp după internare, fetița de 4 ani a decedat din cauza  unui stop cardio-respirator, iar după câteva ore a decedat și sora ei de 11 ani, în mâinile medicilor care au venit cu Serviciul AVIASAN de la Chișinău. În aceeași zi, la Centrul Mamei și Copilului a murit și cel de-al treilea copil.

Este de menționat că Ministerul Sănătății a creat o comisie care investighează circumstanțele decesului celor două fetițe intoxicate cu pesticide.