O parte din angajații Spitalului nr.1 din Capitală semnează o adresare în care spun că directorul Iurie Dondiuc este supus unor presiuni și cer ca acestea să înceteze. De celaltă parte unii angajați de la instituția respectivă spun că sunt obligați de către director să semneze documentul respectiv, în caz contrar sunt amenințați cu demiterea din funcțiile pe care le dețin.

Pe rețelele de socializare a fost făcut public textul adresării respective în care se spune că „pretențiile față de Dondiuc sunt bazate pe denunțurile calomnioase a unui grup de 5-6 persoane”. Documentul este adresat Coordonatirului executiv al Coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, speackerului Andrian Candu, ministrului Sănătății, Silvia Radu și primarului Capitalei Ruslan Codreanu. 

„Domnul Dondiuc este un profesionist adevărat, doctor în medicină. Din momentul numirii sale în funcția de director al ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău a reușit să facă multe lucruri frumoase”, se mai spune în adresarea care enumeră în continuare realizările lui Iurie Dondiuc.

   


De celalată parte mai mulți angajați ai spitalului au declarat reporterilor noștri că sunt obligați să își pună semnătura pe documentul respectiv, fiind amenințați de Iurie Dondiuc cu demisia. 

Contactat de Deschide.MD, directorul spitalului nr.1 spune că prima dată au de o astfel de adresare și că, în opinia sa, fiecare angajat al spitalului are dreptul la opinie, negând faptul că ar fi făcut anumite presiuni asupra vreunui angajat.

Amintim că recent mai mulți medici de la Spitalul municipal nr. 1 au semnat o plângere comună pe care i-au expediat-o primarului interimar Ruslan Codreanu. Mai exact, aceștia au acuzat administrația spitalului că ar fi modificat organigrama instituției fără aprobarea Consiliului Municipal, condiție care este însă obligatorie pentru luarea unor astfel de decizii. Ruslan Codreanu a dispus crearea unei comisii de anchetă.

Ulterior și Ministerul Sănătății a instituit o comisie de anchetă în urma mai multor plângeri din partea pacienților, dar și a unei petiții colective din partea angajaților IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, privind încălcarea drepturilor acestora.

Iurie Dondiuc, a fost eliberat anterior din fotoliul de director al ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, de către Silvia Radu, când aceasta deținea funcția de primar interimar.

Imediat Dondiuc a plecat în concediu medical pentru că, potrivit legii, nu putea fi demis atât timp cât acesta nue r a la locul de muncă.

La sfârșitul lunii mai, directorul de la ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 a fost restabilit în funcție printr-o decizie judecătorească.