Un chişinăuian i-a sustras partenerul său de afaceri - care îi este şi cumnat - câteva zeci de kilograme de peşti şi raci, două aparate de produs oxigen şi mai mulţi kilometri de plasă de pescuit. Prejudiciul constituie peste 30 de mii de lei. Făptaşul riscă până la 10 ani de puşcărie.

Surse apropiate anchetei ne-au comunicat că victima și făptașul erau cumnați și parteneri de afaceri. Ei aveau luate în arendă mai multe iazuri și se ocupau de comercializare peștelui și racilor pe teritoriul capitalei, dar relațiile dintre ei s-au rupt după ce făptașul a început a consuma droguri.

Ultimul știa că  fostul lui partener de afaceri s-a dus să prindă peștele din iazuri, a așteptat lângă depozitul improvizat într-o casă de pe strada Valea Dicescu din capitală. După ce a adus prima captură, a așteptat ca acesta să plece și, în dimineaţa zilei de 27 octombrie, a trecut la acțiune.

Bărbatul, de 47 de ani, originar din Georgia, a intrat înarmat cu un cuțit în depozit, l-a legat pe paznic, a furat două aparate pentru producerea oxigenului, plasă pentru pescuit, 10 kg de raci vii și 50 kg de pește, încărcând totul într-un automobil de model Volkswagen, furat anterior de la aceeași persoană, și a plecat într-o direcție necunoscută.

Solicitat telefonic, Dianu Savciuc, șeful Direcției Ordine Publică din cadrul IP Centru, a declarat pentru Deschide.MD că, după ce au fost anunțate despre acest incident, forțele de ordine au identificat automobilul, iar făptașul a fost reținut de poliție pe urme fierbinți.

„În aproximativ o oră de la comiterea infracțiunii, la intersecția străzii București cu strada Maria Cebotari, bănuitul a fost identificat în trafic și reținut, iar ulterior a fost plasat pentru  72 de ore în  Izolatorul de Detenție Provizorie al Direcției de poliție a mun. Chișinău”, a precizat Savciuc.

Savciuc a mai adăugat că făptașul s-ar fi deplasat cu captura spre localitatea Trușeni, unde intenționa să comercializeze bunurile sustrase. Acesta i-ar fi adus victimei un prejudiciu estimat la 32 100 lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 8 la 10 ani.