Activitatea unui grup infracțional specializat în contrabandă și trafic ilicit de droguri în proporții deosebit de mari a fost deconspirată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Conform materialelor anchetei, în perioada anului 2018, un grup de persoane care acționau în raioanele de Nord ale Republicii Moldova, au organizat o schemă de tranzitare, prin teritoriul Republicii Moldova, a drogurilor în proporții deosebit de mari. 

Drogurile erau inițial ascunse în unitățile de transport aduse în Republica Moldova din statele Uniunii Europene, pentru ca ulterior, după ce erau transportate și camuflate în alte unități de transport, să fie transportate prin contrabandă spre Federația Rusă, pentru a fi comercializate.

Urmare a măsurilor procesuale întreprinse, au fost depistate și scoase din circuit 12 211 pastile ”extasy” cu masa totală de 5,6 kilograme, valoarea cărora pe piața criminală depășește 5,5 milioane lei. 

În continuare sunt întreprinse măsuri în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor membrilor grupării infracționale transnaționale.