Copilul de opt ani, intoxicat cu insecticide în localitatea Folcoasa, Cantemir, a decedat aseară la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Solicitată telefonic, Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a declarat pentru Deschide:MD că băiatul de opt ani a fost transportat ieri cu Aviasanul de la Spitalul raional Cantemir la Institutul Mamei și Copilului din capitală, starea de sănătate a acestuia de sănătate fiind extrem de gravă.

„Medicii au făcut tot posibilul ca să-i salveze viața, dar din nefericire, în seara zilei de ieri, în jurul orei 20:00, acesta a murit în spital. Mătușa și bunica băiatului, în vârstă de 33, respectiv 57 de ani, continuă să fie în stare extrem de gravă”, a precizat Stratulat.

Reamintim că, cele două femei de 33 și, respectiv, 57 de ani, dar și trei copii, două fetițe de 4 și 11 ani, au ajuns ieri la spital după ce ar fi inhalat vapori de insecticid „Valsofid”. La scurt timp după internare, fetița de 4 ani a decedat din cauza  unui stop cardio-respirator, iar peste câteva ore a decedat și sora ei de 11 ani, în mâinele medicilor care au venit cu serviciul AVIASAN de la Chișinău. 

Este de menționat că Ministerul Sănătății a creat o comisie care investighează circumstanțele în care au decedat cele două fetițe intoxicate cu pesticide. De asemenea, și Procuratura raionului Cantemir investighează  acest caz.

 Mai multe detalii vezi aici: Cazul insecticidelor ucigașe. Familia a chemat ambulanța și aseară. „Fetițele puteau fi salvate!”