Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, România, a descoperit două arme cu aer comprimat, pe care doi cetățeni moldoveni le-au ascuns în portbagajul autoturismului cu care se deplasau.

În data de 28 octombrie, în jurul orei 23:30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, călătorind ca pasageri cu un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în România, cetățenii din Republica Moldova Sergiu A. și Ion P., în vârstă de 19, respectiv 42 de ani, scrie Bună Ziua Iași.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit ascunse și nedeclarate, în portbagajul autoturismului, două arme cu aer comprimat marca TYTAN, model B2-4, calibru 4,5 și 5,5 mm", au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Bărbații au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că, pentru astfel de arme este necesară deținerea unui permis de port-armă sau autorizație și nici faptul că trebuie declarate la controlul de frontieră.

"Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale", au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.