Ministerul Sănătății a creat o comisie care investighează circumstanțele în care au decedat cele două fetițe intoxicate cu pesticide, la Cantemir. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Și Procuratura raionului Cantemir investighează cazul, potrivit declarațiilor făcute pentru Deschide.MD de către procurorul șef al raionului, Adrian Procoavă.

„La această oră este prematur să vă dau anumite concluzii. Sunt de 12 ore în teritoriu documentând acest caz. Când vom avea mai multe informații vi le vom comunica neapărat”, a declarat procurorul. 

-- Vom aminti că o familie din satul Flocoasa s-a intoxicat după ce ar fi inhalat vapori de insecticid. Totul s-ar fi întâmplat după ce bunelul celor trei copii a prelucrat grâul cu insecticide, cereale fiind păstrate într-o încăpere de lângă odaia în care dormeau copiii și cele două femei. Insecticidul conține fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică. În urma intoxicației două fetițe au murit astăzi la spital, iar verișorul lor, mama și bunica au fost transportate la instituții medicale din Chișinău.