Copilul de opt ani, intoxicat cu insecticide în această dimineață, a fost transportat cu Aviasanul de la Spitalul raional Cantemir la Institutul Mamei și Copilului din capitală.

Ofițerul de presă al instituției, Maxim Cazacu, a declarat pentru IPN că băiatul a fost internat în secția reanimare, iar starea lui este foarte gravă.

Mătușa și bunica băiatului, în vârstă de 33 și, respectiv, 57 de ani, au fost transportate la Spitalul „Sfântă Treime” . Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a instituției, Alina Siroșenco, a declarat că femeile au fost aduse în jurul orei 15.00, iar acum sunt supuse investigațiilor medicale. Femeile sunt conștiente. Preliminar, starea lor este de gravitate medie.

ppÎn această dimineață, la scurt timp de la internare, la Spitalul raional Cantemir au decedat copiii tinerei de 33 de ani, două fete de patru și unsprezece ani.

 

ppFamilia s-a intoxicat după ce a inhalat vapori de insecticid. Totul s-ar fi întâmplat după ce bunelul celor trei copii a prelucrat grâul cu insecticide, cereale fiind păstrate într-o încăpere de lângă odaia în care dormeau copiii și cele două femei. Insecticidul conține fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică.