Clipe de coșmar pentru un puști de 7 ani, după ce a fost înhăitat de mai mulți maidanezi. Incidentul a avut loc vineri, 26 octombrie, în curtea școlii Nr.1 din orașul Drochia. Reprezentanții Spitalului Raional Drochia, au confirmat incidentul și susțin că este al treilea caz din ultima perioadă.

Cazul băiatului încolțit de maidanezi a apărut în spațiul public după ce mama acestuia i-a povestit unei cunoscute, iar aceasta a făcut povestea publică pe o rețea de socializare.

Femeia susține că maidanezii l-au doborât la pământ pe fiul său, în curtea școlii și l-au mușcat de picioare, însă nimeni nu i-a sărit în ajutor.

„Eu până acum nu-mi pot reveni uitându-mă la rănile copilului meu, nici nu-mi pot imagina starea lui psihologică din acel moment și până acum ce e în suflețelul lui. Au fost 6-7 câini care l-au înconjurat, l-au doborât de 3 ori la pamânt. El era singurel de ceva timp. A strigat și nimeni nu l-a auzit. Ambele picioare sunt rănite. Sus era îmbrăcat în haina de iarnă și nu a pățit nimic, slavă Domnului, dar foto vorbesc de la sine....Pe lângă mușcături, băiatul s-a ales și cu o sperietură zdravănă. Primăria și administrația Școlii nr. 1, unde învață copilul, nu au venit cu o reacție în acest sens...”, scrie femeia în relatarea sa.

Solicitată telefonic,  Lilia More, șeful-adjunct al Spitalului Raional Drochia, a declarat că medicii au fost alertați despre acest caz, vineri, 26 octombrie, în jurul orei 15:20, iar copilului i s-a acordat tot ajutorul medical recomandat în asemenea situații.

„Copilul a fost adus la spital cu multiple răni pe ambele membre inferioare și a fost examinat de către medicul traumatolog. Rănile au fost curățate cu antiseptice, iar în prezent este supus la procedurile antirabice. Băiatul este la tratament ambulatoriu sub supravehgerea medicului de  familie și traumatologului, viața sa fiind în afara pericolului. Chiar astăzi s-a prezentat cu mama la procedurile de profilaxie”, ne-a comunicat More.

More a mai adăugat că acesta este al treilea caz înregistrat în ultima perioadă în Drochia. Anterior o persoană a fost mușcată de maidanezi în zona pieții, iar în al doilea caz este vorba despre un copil care a fost încolțit de câinii vagabonzi pe teritoriul Școlii Nr.3.

Am vrut să obținem o reacție și de la reprezentanții administrației locale, în legătură cu problema maidanezilor, însă Nina Cereteu, primarul orașului Drochia, nu a binevoit să ne răspundă la telefon.