Ședința de judecată în cazul liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost amânată pentru luni, 5 decembrie. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Rîșcani.

Potrivit avocatului Anatol Istrati, procesul este aproape de final.

Judecătorul are nevoie de timp pentru a analiza materialele dosarului. Decizia instanței privind cererea de anulare a dispoziției lui Eduard Harunjen privind redeschiderea dosarului penal în privința lui Usatîi va fi anunțată pe 5 decembrie”, a declarat el.

Tot astăzi, în fața instanței au protestat mai mulți membri și susținători al „Partidului Nostru”. Aceștea au scandat: „Rușine!”, „Libertate lui Renato!”, „Cerem alegeri anticipate!”, „Opriți represiunile politice!”, „Libertate deținuților politici!”, „Plahotniuc la dubă!”, „Vrem justiție corectă”.

Protestul a degenerat în încăierări cu reprezentanții organelor de forță.

Amintim că pe 24 octombrie, judecătoria Centru a decis să elibereze un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pus anterior sub învinuire pentru comandarea asasinării bancherului rus, Gherman Gorbunțov. Instanța a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru 30 de zile cu calcularea din momentul reținerii.

Potrivit ordonanţei procurorului, Usatîi este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi anume că, prin intermediul unei companii offshore, l-a deposedat pe Gorbunţov de 68 de mii 401 acţiuni, în sumă totală de peste 113,5 milioane de lei. Totodată, politicianul este învinuit că a comandat şi a organizat tentativa de asasinare a lui Gorbunţov, refugiat la Londra.