Două femei și trei copii au ajuns la spital, după ce s-ar fi otrăvit cu pesticide. Incidentul a avut loc în această dimineață, în localitatea Flocoasa, raionul Cantemir.

Solicitată telefonic, Diana Blanaru, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, a declarat pentru Deschide.MD că victimile au făcut un apel în această dimineață la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă acuzând simptome de vomă, greață, amețeli.

„La fața locului s-au deplasat două echipe de asistență medicală urgentă, care au ajuns la pacienți în șapte minute. La fața locului, medicii au stabilit că este vorba despre o familie, bunica, mama și trei copii în vârstă de 4, 8 și 11 ani. În urma examinării și din cele relatate de pacienți, simptomele ar fi apărut ca urmare a otrăvirii cu o substanță chimică toxică, posibil pesticide. Circumstanțele încă nu sunt clare”, a precizat Blanaru.


Pacienților li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital și au fost transportați sub monitorizarea echipelor AMUP la Spitalul Raional Cantemir, pentru tratament medical ulterior.