Ministrul sănătății Silvia Radu a dispus constituirea unei comisii de Control care să verifice activitatea conduceri spitalului nr 1 din Chișinău.

„Am primit foarte multe plângeri atât de la pacienți cât și de la personalul medical care activează în cadrul spitalului. Plângerile vizează fapte de netolerat și sunt acuze grave. Dacă toate acestea se vor adeveri în urma controlului, atunci voi lua cele mai aspre măsuri. Am spus de la început: cine nu respectă pacienții, cine nu respectă procedurile, personalul medical, înseamnă că nu are ce să caute în sistemul medical.”, scrie Silvia Radu pe Facebook.  

--------------------------------- Amintim că săptămâna trecută și primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a dispus crearea unui grup de lucru privind examinarea unei sesizări a colectivului medicilor din cadrul IMS „Spitalul Clinic Municipal Nr.1”, în privința acțiunilor conducerii instituției.

Grupul de lucru, creat pentru efectuarea anchetei de serviciu urmează să examineze acțiunile persoanelor responsabile din cadrul instituției, precum și constatarea existenței sau inexistenței răspunderii disciplinare a directorului Spitalului Clinic Municipal Nr.1.