Șeful Direcției Construcţii Capitale Alexandru Panfile și-a dat demisia din funcție după ce a fost inițiată o anchetă de serviciu demarată de primarul Ruslan Codreanu. Motivul ar fi că s-a depistat o gestionare defectuoasă a Direcției respective.

În cadrul ședinței săptămânale a Serviciilor primăriei, Codreanu a declarat că au fost începute mai multe lucrări de reparație, inclusiv la Asociația Invalizilor și la grădinițe, însă nu au fost duse până la capăt. 

„Clădirea asociației este până acum fără acoperiș deși bani au fost alocați încă de la începutul anului. Acolo a plouat și mai mulți pereți s-au dărâmat și clădirea este plină de mucegai. Este o atitudine neglijentă din partea angajaților Direcției respective”, a precizat edilul.

Edilul a declarat că bugetul Direcției Construcţii Capitale a fost anul acesta de 30 de milioane de lei însă banii nu au fost folosiți pentru finalizarea lucrărilor începute.

„Am fost la grădinița 152. Acolo lucrările s-au terminat din 2014, însă nici până acum nu a fost deschisă sala de sport pentru că nu este conectată la lumină și agentul termic. Mai mult decât atât contractul de dare în exploatare a lucrărilor nu a fost semnat nici până astăzi”, a declarat Ruslan Codreanu.

Primarul a mai spus că, după ce a semnat inițierea anchetei, a semnat și cererea de eliberare din funcție a lui Vasile Panfile.