Silvia Radu împreună cu ministrul Sănătății al Turciei, Dr. Fahrettin Koca au semnat astăzi, la Istanbul, Planul de acțiuni de cooperare pentru perioada 2019-2020, în domeniul sănătății, în cadrul celei de-a 5-a ediții ale Congresului Mondial Medical al Turciei.

„Turcia ne va oferi sprijin pentru dezvoltarea asistenței medicale urgente prespitalicești, modernizarea sistemului medical informațional, reducerea maladiilor transmisibile și nontransmisibile, achiziția medicamentelor și echipamentelor medicale. De asemenea, partea turcă s-a angajat să ofere suport pentru instruirea cadrelor medicale din domeniile ortopedie, ginecologie și obstetrică, medicină de urgentă, oncologie, cardiologie în Turcia și tratarea pacienților cu boli oncologice în spitatalele din țara lor.

Îi mulțumesc domnului ministru Koca pentru sprijinul său și sunt sigură că vom avea relații din ce în ce mai strânse. Pentru noi orice ajutor contează, iar Turcia are deja o experiență foarte mare pe care noi putem să o folosim în beneficiul tuturor, atât al medicilor cât și al pacienților”, a scris ministra pe facebook. 

Tot în cadrul vizieti sale la Istanbul, Radu a participat la o expoziţie în cadrul căreia sunt expuse cele mai moderne sisteme şi echipamente medicale.

Detalii: FOTO // Silvia Radu negociază la Istanbul aducerea unor sisteme medicale inovative în Moldova