Fostul președinte al Asociației obștești „Lăstăraș”, Dorian Bogașevschi, învinuit că și-ar fi însușit, în interes personal, bani de la părinții copiilor care frecventau grădinița Nr. 199 „Lăstăraș” din capitală, va stat 30 de zile în arest preventiv. Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a admis vineri, 26 octombrie, demersul procurorilor, transmite IPN.

-----------------------------------

Avocatul inculpatului a spus că va contesta la Curtea de Apel decizia primei instanțe. Dorian Bogașevschi a refuzat să vorbească cu presa. Nici procurorul nu a dorit să ofere detalii pe caz.

Potrivit CNA, în perioada septembrie 2015 – august 2017, bărbatul, sub pretextul predării în cadrul grădiniței a lecțiilor de limbi moderne, informatică, artă plastică, muzică, coregrafie etc., ar fi perceput de la părinții sume de la 1200 – 1400 de lei lunar. Estimările arată că în fondul Asociației se acumulau lunar în jur de 600 de mii de lei, iar cea mai mare parte a banilor ar fi ajuns în buzunarul familiei lui.

În procesul de documentare a cazului s-a stabilit că bărbatul ar fi încheiat un contract de locațiune a unor încăperi ale grădiniței, pe care le-ar fi transformat în grupe private. Părinții copiilor erau forțați să achite plăți suplimentare, iar dacă refuzau erau obligați să părăsească instituția preșcolară sau erau transferați în grupe mai puțin dotate.