Criminala de la metrou a fost condamnată la închisoare pe viață. Magdalena Șerban a împins o tânără pe șinele de metrou în stația Dristor 1, în decembrie 2017. Ea a încercat anterior să ucidă o altă tânără în același mod.

Criminala de la metrou, Magdalena Șerban, a fost obligată de instanță și la plata a 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către Alexandra Costache, tânăra care a reuşit să se salveze, dar şi la plata a încă 30.000 euro daune morale către iubitul tinerei ucise.

Totodată, instanța o obligă să urmeze tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Decizia Tribunalului București:

Condamnă inculpata la detențiune pe viață. Menține măsura arestului preventiv. Obligă inculpata la tratament medical până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol în condițiile art.109 alin 3, cod penal.

Obligă la 30.000 euro daune morale și 1.200 de lei daune materiale către partea civilă Costache Alexandra. Obligă inculpata la 30.000 de eurodaune morale către partea civilă Ogra Alexandru. Ia act că persoana vătămată Vasile Ana nu s-a constituit parte civilă. Dispune prelevare de probe biologice de la inculpată în vederea introducerii profilului genetic în sistemul național de baze genetice.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut ca Magdalena Șerban, considerată autoarea crimei de la metrou, să fie condamnată la închisoare pe viață.

„Noi apreciem că a acţionat cu intenţie, a prevăzut urmările. Vă solicităm să aveţi în vedere criteriile generale. A săvârşit acţiunile contra vieţii într-o modalitate extrem de gravă din care rezultă ferocitatea şi cruzimea inculpatei. Pe latura penală, noi solicităm pedeapsa în detenţie de 10 ani pentru tentativă de omor. Pentru omor, solicităm condamnare detenţie pe viaţă şi pedepse accesorii”, a spus procurorul în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, conform Mediafax.

La jumătatea lunii decembrie 2017, Magdalena Șerban a împins două tinere în fața metroului, în decurs de doar câteva ore.

Potrivit anchetatorilor, Magdalena Șerban se face vinovată de moartea Alinei Ciucu, o tânără pe care la jumătatea lunii decembrie a anului trecut a împins-o în fața metroului care urma să oprească în stația Dristor.

Luată prin surprindere de atacul ucigașei, tânăra nu a avut nici o șansă și a murit sub roțile garniturii de tren.

Cu doar câteva ore mai devreme, femeia a mai împins-o o fată în fața metroului, în stația Costin Georgian, dar abilitățile sportive ale Alexandrei Anne Mary Costache – o fostă handbalistă -, au salvat-o de la moarte.

Sursa. Libertatea.ro