Un tânăr din Republica Moldova, căutat de autorităţile din Franţa şi Germania, care avea de executat pedepse privative de libertate în ambele state, pentru săvârşirea infracţiunii de jaf armat, a fost reținut joi, 25 octombrie, de către Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, în timp ce încerca să intre în România.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Română, moldoveanul N. Simion, în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, ca pasager într-un microbuz.

La controlul de frontieră, s-a constatat că pe numele tânărului erau emise alerte de punere în aplicare a unor mandate de arestare şi predare sau extrădare, emise de autorităţile din Franţa, la data de 18 iulie 2018 şi Germania, la data de 09 iunie 2018.

Acesta avea de executat pedepse privative de libertate de 15, respectiv, 10 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de jaf armat.

Tânărul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.