Scos din sărite de amenzile primite zilnic, un bărbat din Chişinău a demontat numerele de înmatriculare ale automobilului pe care l-a vândut anterior prin procură. Ulterior, magistraţii nu au constatat "fapta contravenţiei".

Întâmplarea l-a adus pe cel cu pricina pe banca acuzaților după ce un polițist i-a întocmit un proces-verbal cu privire la samovolnicie. Polițistul a considerat că proprietarul automobilului, după cum figura în documentele oficiale, a scos nemotivat numerele de înmatriculare. Odată ajunși în instanță, bărbatul a povestit toată istoria și anume că anterior mașina respectivă a fost vândută altcuiva, prin procură. Astfel noul proprietar urma să scoată automobilul de la evidența de pe numele vechiului proprietar și să-l înregistreze pe numele său, dar a tras de timp, așa că vechiul proprietar se trezea în fiece zi cu amenzi de încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere, deși, evident, demult nu mai conducea mașina respectivă. 

Întâmplarea a făcut ca, într-o buna zi, el să-și vadă mașina vândută pe străzile Capitalei. Ca urmare, i-a cerut şoferului să îndeplinească formalitatea de rigoare, ca amenzile să ajungă la proprietarul de facto al automobilului. Șoferul însă s-a făcut că nu aude și a încercat să plece, lucru care l-a înfuriat pe bărbat, care a decis în consecinţă să scoată însuşi numerele de înmatriculare cu bucluc. 

Odată ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că bărbatul „a comis fapta de samavolnicie, adică exercitarea în mod arbitrar a unui drept efectiv sau presupus prin încălcarea ordinii stabilite de legislaţie, fără a se cauza vreo daună considerabilă persoanei”. 

Într-un final, magistrații au hotărât să declare nul procesul-verbal cu privire la contravenţie, din motiv că „nu a fost constată fapta contravenției”.