Un minor a fost surprins de camerele de supraveghere în momentul în care se cațără pe pereții unui liceu din capitală, ca să intre pe geam. Timp de 10 zile, minorul a furat mai multe bunuri din două licee și un magazin alimentar din sectorul Ciocana, dar a fost încătușat de oamenii legii.

Minorul în vârstă de 15 de ani, locuitor al capitalei, este bănuit de comiterea mai multor furturi. Primul caz a fost înregistrat la inspectoratul de Poliție Ciocana, pe data de 11 octombrie, când suspectul a pătruns într-un liceu de pe strada Petru Zadnipru, prin forțarea geamului din termopan de unde  a sustras un laptop, cauzând un prejudiciu estimat la 7 200 lei.

Ulterior, la data de 12 octombrie, acesta a pătruns într-un magazin alimentar de unde a sustras produse alimentare și băuturi alcoolice, estimate la  2 500 lei.

Un alt caz a fost înregistrat la data de 21 octombrie, unde suspectul a pătruns într-un liceu de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, unde, dintr-o clasă de studii, a sustras un telefon mobil de model ,,Samsung J5 ”, cauzând un prejudiciu de 5 500 lei.

De asemenea în cadrul acțiunilor de investigații și de urmărire penală forțele de ordine au stabilit că individul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii complicității lui în alte cazuri similare, înregistrate în capitală. În cadrul audierilor el şi-a recunoscut vinovăţia, declarând poliţiştilor că a comis infracţiunile din lipsă de bani.

Minorul este cercetat penal pentru furt, întrucât bănuitul este minor, acesta este cercetat în stare de libertate.