Deși comunistul Vladimir Voron îl critică în public cu orice ocazie pe Igor Dodon, numindu-l inclusiv „dobă de minciuni după mutră” și spunând că „Dodon nimănui nu-i trebuiește”, ultimul are numai cuvinte de laudă la adresa liderul PCRM, scrie Ziarul Național.

„În toți anii de independență, cel mai bun președinte al Republicii Moldova fost Vladimir Voronin, deși am mai multe critici față de el, deoarece el trebuia să ia deciziile la timp. Dar trebuie să recunoaștem că, în 27 de ani de independență, Voronin a fost cel mai bun președinte. Acum dumnealui nu vrea să discute cu mine, pentru că nu a acceptat faptul că unul dintre discipolii săi a obținut așa rezultat fără acceptul lui. El era sigur că cine pleacă de la Voronin este pierdut în viață și nu mai obține nimic. Noi însă am obținut și el nu poate accepta acest lucru”, a declarat Igor Dodon, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Politica” de la „Tv8”.

--------------------------- Dodon i-a luat apărarea comunistului și în cazul protestelor violente din aprilie 2009.

„Vladimir Voronin nu a fost implicat în acele evenimente din 7 aprilie. El a avut unele greșeli, dar nu era la curent cu ceea ce se pregătește. Pentru acele evenimente trebuie să răspundă cei care le-au organizat. Faptul că, odată cu venirea alianțelor la putere, din 2009 nu s-a mai discutat și acest subiect mă face să cred că cei care au guvernat din 2009 sunt, dacă nu organizatorii, atunci profitorii”, a spus Dodon, adăugând că în timp ce tinerii protestau afară, dânsul se afla alături de Voronin în clădirea Președinției și urmăreau de la geam ce se întâmplă afară.

Menționăm că Vladimir Voronin nu a acceptat inclusiv invitația recentă a lui Igor Dodon de a reuni toți președinții R. Moldova la Reședința de stat de la Condrița.

Întrebat dacă liderul democraților, Vlad Plahotniuc, are vreo legătură cu protestele din 2009, Dodon a ezitat să ofere un răspuns tranșant: „La această întrebare vom putea răspunde după ce primim pârghiile, după anul 2019 și cred că le vom primi după alegerile parlamentare. Avem două mari probleme la care societatea așteaptă informații - 7 aprilie și furtul miliardului”.

Sursa: Ziarul Național