Doi tineri au fost reținuți, după ce au dat buzna într-o brutărie de unde au furat o cutie cu bani, adunați pentru acte de binefacere. Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 14:30, în orașul Șoldănești, iar făptașii au fost încătușați pe urme fierbinți.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, au declarat pentru Deschide.MD, că o persoană a făcut un apel la serviciul 112 și a anunțat că două persoane, cu măști confecționate din colanți, au dat buzna într-o brutărie din oraș, de unde în mod deschis au sustras cutial de binefacere cu bani care se afla pe vitrină, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

„La scurt timp, făptașii au fost identificați și încătușați de oamenii legii. Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri în vârstă de 19 și 20 de ani, originari din Șoldănești. Asupra lor au fost depistați banii sustrași, iar pe numele lor a fost pornită cauză penală”, a precizat Bețivu.

În prezent, aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore, iar anterior și-ar fi ispășit pedeapsa într-un peniteciar, fiind acuzați în alte cazuri de furt.