Șoferii care intenționează să plece în Ucraina sunt atenționați de autorități că punctul de trecere Palanca își va sista temporar activitatea.

Motivul pentru care va sistată activitatea traversării frontierei prin acest punct este efectuarea lucrărilor de construție conform planului general în zona dată și anume aplicarea pavajului, realizarea trecerii pietonilor și a parcării pentru autoturisme, construcția rețelelor de infrastructură și îngrădirea terenului. 

Astfel, începând cu data de 5 noiembrie și până în data de 21 decembrie, prin punctul de trecere Palanca nu se va autoriza trecerea frontierei de stat, fluxul de călători și mijloace de transport va fi direcționat prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora-Starokazacie.

În context, pentru a nu permite formarea ambuteiajelor, cât și gestionarea eficientă a activității PTF Tudora-Starokazacie, astăzi, polițiștii de frontieră se vor întâlni în cadrul unei ședințe de lucru cu omologii din Ucraina, în vederea stabilirii unui program de lucru intensiv pe parcursul acestei perioade.

Reiterăm atenționarea către persoanele participante la traficul transfrontalier, pe durata sistării activității PTF Palanca de a opta, din timp, pentru PTF Tudora-Starokazacie sau alte puncte de trecere situate la frontieră cu Ucraina.