Medicul obstetrician Vadim Scarlat, suspectat că ar fi mituit cu 2 mii de euro magistraţii de la Curtea de Apel, pentru ca ultimii să respingă demersurile procurorilor şi ale părinţilor unui nou-născut decedat, a primit mandat de arest.

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au emis mandat de arest pentru 30 de zile în izolatorul CNA pe numele lui Vadim Scarlat. Pentru celelalte trei persoane vizate în „dosarul judecătoarelor” au fost emisE mandate de arest pentru 30 de zile în Penitenciarul  Nr.13.

Amintim că 3 judecători figuranți pe această cauză penală au fost plasați, ieri, în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție, iar alți 2 judecători și procurorul implicați pe dosar, au fost trimiși în arest la domiciliu.

Conform materialelor din dosar, judecătorii au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Avocatul și procurorul implicați în schemă transmiteau mijloacele bănești de la persoanele interesate către magistrați. Iar medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.