Noul Ambasador al SUA, Dereck J. Hogan, a sosit astăzi la Chișinău împreună cu familia. Prin intermediul unui video publicat pe facebook, Domnia Sa povestește detalii din biografie și își exprimă părerea despre R.Moldova. Discursul său este ținut în limba română, iar la sfârșit, diplomatul precizează că posedă și limba rusă.

„În calitate de ambasador SUA eu respect și admir tenacitatea țării dvs de a-și consolida independența și a construi o societate democratică, stabilă și prosperă. SUA au fost și vor fi un partener și prieten devotat al Moldovei", se arată în mesajul de salut al ambasadorului.

Derek J. Hogan activează în calitate de diplomat încă din 1997. Din 2017 până în prezent a deținut funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Hogan este unul dintre experții Departamentului de Stat pe regiunea Europei de Est. A deținut funcții de conducere înalte, atât în cadrul misiunilor SUA, cât și la nivel național în cadrul Departamentul de Stat. În perioada 2013-2016 Derek J. Hogan a activat în calitate de Chargé d'affaires (n.r.: însărcinat cu afaceri) și șef adjunct de misiune în Azerbaidjan.

Din 2008 până în 2009 a fost reprezentant al Departamentului de Stat pentru echipele de reconstrucție civilă militară din sudul (provincia Uruzgan) și estul (provincia Kunar ) Afganistanului.