Ziua Armatei Române a fost marcată azi la Chișinău printr-o ceremonie militară de comemorare a eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, ceremonie organizată la Cimitirul Eroilor

La eveniment a fost prezent Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, dar și reprezentanți ai Armatelor Naționale din România și R Moldova.

După ce au fost intonate imnurile celor două state, a urmat o slujbă religioasă în memoria ostașilor români căzuți la datorie.

În cuvântul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a spus că „se cuvine să ne aplecăm cu gratitudine, cu respect și mândrie asupra acestei zile, atât de importantă pentru toată națiunea română”.

Diplomatul a felicitat organizatorii pentru că au ales Cimitrul Central din Chișinău pentru ceremonie, întrucât „acest cimitir găzduiește somnul de veci al eroilor noștri care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial”.

De asemenea, Ambasadorul Dabiel Ioniță s-a referit și la importanța alianței militare NATO și a parteneriatului militar avut cu R Moldova.

Mi se pare important că suntem alături de aliații din NATO și de partenerii din R Moldova, pentru că astfel transmitem un mesaj legat nu doar de trecut, ci și de viitor”, a spus Daniel Ioniță.

ppAmintim că azi, 25 Octombrie, se sărbătorește Ziua Armatei Române.