Procurorul reținut în „dosarul judecătoarele”, trimis în arest la domiciliu

24 Octombrie

Foto: prime.md

Vera Chiranda, procurorul de la Procuratura Municipală, încătușată marți de ofițerii Centrului Național Anticorupți și procurori, după perchezițiile la Judecătoria Centru și Curtea de Apel, a primit mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată în această seară de către magistrații de la Judecătoria Buiucani.

Potrivit procurorilor, Chiranda ar fi fost cea prin intermediul căreia avea loc transmiterea mijloacelor bănești de la persoanele interesate către cele cinci magistrate.

Este de menționat că tot în această seară, magistrații de la Buiucani au eliberat mandate de ares și pe numele celor cinci judecătoare. Astfel, judecătoarele de la Curtea de Apel, Ludmila Ouș și  Galina Moscalciuc s-au ales cu mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar colega acestora, judecătoarea Liubovi Brânza, a primit mandat de arest pentru 30 de zile în izolatorul CNA.

Surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că Galina Moscalciuc și-ar fi recunoscut vina și a ales să colaboreze cu organul de anchetă.

În cazul celor două judecătoare de la Judecătoria Centru, Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă, magistrații au admis parțial demersurile procurorilor anticorupție și au emis mandate de arest pentru 20 de zile în izolatorul CNA.

Procuratura Anticorupție menționează într-un comunicat că demersurile în privința celorlalte persoane reținute pe dosar, și anume avocatul, asistentul judiciar, medicul și persoana inculpată pe un dosar, urmează a fi înaintate instanței în decursul zilei de mâine. 

Reamintim că urmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către Procurorul General conform elementelor infracţiunii de trafic de influență, ulterior, la cauza respectivă fiind conexate cauzele penale privind elementele infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă. Magistrații sunt cercetați penal pentru că ar fi pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. 

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER