UPDATE // 18:47 // Magistrații de la Judecătoria Buiucani au admis parțial demersurile procurorilor în cazul celor două judecătoare de la Judecătoria Centru și au emis mandate de arest pentru 20 de zile pe numele acestora. Este vorba despre judecătoarele Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă. Totodată, sursele Deschide.MD au ținut să menționeze că judecătoarea Galina Moscalciuc a primit mandat de arest pentru 30 de zile în arest la domiciliu, după ce și-ar fi recunoscut vina și a declarat că este dispusă să colaboreze cu organele de anchetă.

Procurorii anticorupție au înaintat astăzi, 24 octombrie, demersuri privind plasarea în arest a persoanelor reținute în cadrul operațiunei de marți, 23 octombrie, la Judecătoria Centru și Curtea de Apel.

Magistrații de la Judecătoria Buiucani, Andrei Niculcea și Vitalie Budeci,  au examinat demersurile procurorilor anticorupție cu privire la eliberarea mandatelor de arest pe numele a trei judecătoare de la Curtea de Apel și au eliberat mandate de arest pe numele acestora. 

Este vorba despre judecătoarele  Liubovi Brânza, care s-a ales cu mandat pentru 30 de zile în izolatorul CNA,iar Ludmila Ouș și Galina Moscalciuc s-au ales cu mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Reamintim că cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și un inculpat pe un dosar, au fost încătușați într-un caz de corupție investigat de procurori și CNA din luna august curent.