Un proxenet de 24 de ani a fost încătuşat după ce organele drept i-au documentat faptele timp de două luni. Tânărul ar fi recrutat cinci fete cu vârste între 20 și 27 de ani, care prestau servicii sexuale a câte 700-800 lei ora, sumă din care 60 % îi reveneau bănuitului.

Procurorii și polițiștii au descins cu percheziții în apartamentul pe care îl închiria, de unde au ridicat telefoane mobile, cartele SIM, mijloace bănești, dar și alte obiecte ce dovedesc complicitatea și vinovăția acestuia.

Bănuitul, în urma activității infracționale, obținea lunar un profit de circa 150 000 lei.

În acest context au fost iniţiată o cauză penală în baza art. 220 alin.(2), Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoana culpabilă de „proxenetism”, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani. Procuratura a înaintat individului învinuirea, iar, la demersul procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Organele de drept întreprind măsuri speciale de investigații, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, persoanelor implicate, activități de stabilire a mijloacelor financiare obtinute si stabilirea bunurilor achiziționate de către învinuit in urma profitului obținut de la activitatea infracțională precum și identificarea altor victime.