UPDATE // 16:23 // La ora 15.50 Angajații Inspectoratului Gneral pentru Situații de Urgență au recuperat corpul neînsuflețit al bărbatului în vîrstă de 43 de ani acoperit cu un morman mare de nisip dintr-o carieră de nisip din apropierea localității Chioselia, raionul Cahul. Operațiunea a durat peste 8 ore. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Operațiune dificilă pentru salvatorii din sudul R Moldova, după ce un mal de nisip s-a prăbușit peste remorca unui camion în care se aflau trei bărbați, iar unul dintre ei a fost acoperit de nisip. Incidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:00, pe teritoriul unei cariere de nisip din satul Chioselia Mare, din raionul Cahul. Căutările au loc și la această oră.

Solicitată telefonic, Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al Inspectoratului Genberal pentru Situații Urgente, a declarat pentru Deschide.MD că dis-de-dimineață, trei persoane din localitatea Chioselia Mare au venit la cariera de nisip cu un camion de model ZIL, iar în timp ce încărcau remorca camionului, un mal de nisip s-a surpat și  l-a acoperit pe un bărbat în vârstă de 43 de ani.

„La moment, la fața  locului sunt trei unități de tehnică și 10 angajați din cadrul Unității salvatori și pompieri Taraclia, precum și angajații Direcției Situații Excepționale Cahul, pentru a efectua lucrări de căutare-salvare. Nu se cunoaște dacă persoana mai este în viață”, a precizat Pușcașu.

 Oamenii de la fața locului, nu cred că bărbatul mai este în viață, caz în care iar salvatorii se luptă pentru a scoate cadavrul victimei.