Urmărire ca în filme, dis-de-dimineață, pe străzile capitalei, după ce șoferul unui microbuz de model Mercedes Sprinter a refuzat să oprească la solicitarea unui echipaj de patrulare. Șoferul era băut la volan și fără permis de conducere. Incidentul a avut loc marți, 23 octombrie, la intersecția străzii Ismail cu strada Calea Basarabiei.

Potrivit celor de la Inspectoratul Național de Patrulare, șoferul microbuzului a fost somat de INP să stopeze, însă acesta a refuzat continuând deplasarea.

Astfel, inspectorii de patrulare au început să-l urmărească, acesta fiind oprit pe strada Calea Basarabiei, lângă piața „Revenco”. Conducătorul auto, încercând de a se eschiva, a tamponat automobilul INP. Imediat, șoferul a fost coborât de la volanul mașinii.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 31 de ani, cetățean al R. Uzbekistan cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Fiind testat cu aparatul Drager, șoferul avea 0,44mg/l în aerul expirat. Mai mult decât atât, nu deține permis de conducere.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor.