30 de ani de puşcărie, atât va face un locuitor al comunei Tohatin care, în primăvara anului curent, a omorât o femeie de la Coloniţa. Verdictul a fost pronunţat azi. Procuratura municipiului Chişinău s-a bazat pe trei capete de acuzare: furt, acţiuni violente cu caracter sexual şi omorul intenţionat al unei femei.

------------------------------------------------- Cadavrul victimei a fost depistat la 30 mai 2018, în fâşia forestieră din Coloniţa, după ce oamenii legii fusese alertaţi în legătură cu dispariţia femeii. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, a fost identificat presupusul autor al crimei. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al comunei Tohatin, în vârstă de 28 de ani, cu care victima se cunoştea. 

Potrivit probelor, între cei doi s-ar fi iscat o ceartă pe motiv că victima a refuzat poftele perverse ale învinuitului. În aceste circumstanţe, bărbatul, care era în stare de ebrietate, ar fi agresat sexual victima, a asfixiat-o, după care i-a sustras telefonul mobil şi a dispărut.  

Fiind audiat de procurori, învinuitul, care anterior a mai fost condamnat pentru o tentativă de viol, şi-a recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.